H Kourassis αναλαμβάνει σε συνεργασία με τη Unisystems το Σύζευξις ΙΙ στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ευρυτανίας και Χανίων

Η Kourassis, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα των οπτικών ινών και της εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών δικτύων,  αναλαμβάνει σε συνεργασία με την Unisystems την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα του δημοσίου το Σύζευξις ΙΙ και συγκεκριμένα την εκπόνηση του έργου στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ευρυτανίας και Χανίων.

Στόχος του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ειναι να δημιουργήσει το  «τηλεπικοινωνιακό δίκτυο»για το σύνολο του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω του οποίου θα παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως τηλεφωνίας, ίντερνετ, video, κ.λπ. σε μειωμένο κόστος. Το έργο, που αποτελεί ουσιαστικά το «έργο-πυρήνα» για τη συγκρότηση του Δικτύου Δημοσίου Τομέα (ΔΔΤ), είναι η μετεξέλιξη και επέκταση των έργων ΣΥΖΕΥΞΙΣ – ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι και περιλαμβάνει την προμήθεια όλων των απαραίτητων υποδομών, καθώς και όλων των απαραίτητων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για ένα ενδεικτικό πλήθος περίπου 34.000 κτιρίων του δημοσίου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημόσιου τομέα.

Οι βασικοί στόχοι οι οποίοι επιδιώκονται στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ είναι:

  • Η ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ανοικτού δικτύου του Δημόσιου Τομέα, βασισμένου σε προηγμένες δικτυακές τεχνολογίες, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στους δημόσιους φορείς.
  • Η παροχή βασικών διαδικτυακών υπηρεσιών (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεδιάσκεψη, φιλοξενία ιστοσελίδων κ.λπ.), προηγμένων δικτυακών υπηρεσιών ασφαλείας και υπηρεσιών φωνής και εικόνας στους φορείς και κατά συνέπεια, η βελτίωση της λειτουργίας τους.
  • H εξασφάλιση της απαιτούμενης δικτυακής υποδομής για έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
  • Η εξασφάλιση ηλεκτρονικής διαλειτουργικότητας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών για γρήγορη και ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών.
  • Η ενοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το Δημόσιο.
  • Ο εξορθολογισμός και η αξιολόγηση των αναγκών των Δημόσιων Φορέων για υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
  • Η μείωση του κόστους τηλεπικοινωνιών του κράτους και η δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω της άθροισης της ζήτησης για συναφείς υπηρεσίες στο Ελληνικό Δημόσιο.
Δείτε επίσης